Jag förstår inte hur folk orkar sova så lite

Brukar kolla statistik på bär folk läser bloggen och jag förvånas över att så många, som inte jobbar natt, ändå är uppe och läser bloggen långt efter midnatt. Varför sover inte folk? Eller varför vänder folk på dygnet? Vad gör ni uppe när kroppens funktioner börjar gå i stand-by läge?

Minns ni ”förr i tiden”? När det nästa genomgående var mörkt hemma hos människor efter kl 23 om vardagarna. När myrornas krig var det enda som visades på tv. När inte VHS fanns i var man hem. När inte internet fanns.

Då sov vi om nätterna.

Hittade så bra illustrationer på det här, om sömn och vad det gör med människor. och jag tycker att det är intressant när folk säger att dom klarar sig på 6 timmar och under för det gör dom flesta jag känner vilket måste göra mig unik eftersom det är en gen som 3% av befolkning har – alltså inte att vara Maria utan att orka fast dom sovit mindre än 6 timmar.

http://tranastyrka.se/vikten-av-somn/

Obs att länken handlar om sömn och inte om träning.

Jag trodde förr, att jag klarade mig på lite sömn, och visst klarade jag mig men nu när målet är att sova så nära åtta timmar varje natt trots att jag stiger upp 05:30 så mår jag mycket bättre, orkar mer, håller vikten bättre osv.

SOV MER OCH LÄS MINDRE AV MIN BLOGG OM NÄTTERNA!!!

somn.stress

 

22 reaktioner på ”Jag förstår inte hur folk orkar sova så lite

 1. Det är inte för att jag läser din blogg om nätterna… 😉
  Men jag sover eländigt nu igen. Lägger mig mellan 22-23 och sover fram till 2-3 nångång. Sen är jag i princip vaken till klockan ringer vid sex. Jag ligger stilla och försöker stoppa tankekarusellerna, men jag är vaken.
  Och hur trött på det som helst – och hur trött som helst.
  Men sova? Hm… Jag tror att jag ska ta fram trollkarlsboken och göra några trollkonster. Lura hjärnan lite, och somna om.

  Gilla

 2. Jag sover nog ungefär 8 timmar per natt jag också…sällan vaken efter 23… OM jag inte är i någon sovadåligtperiod… då kan det säkert hänt jag läst bloggar 🙂

  Gilla

 3. Klockan 22 lägger jag mig alltid, sen kan jag ligga och spela Worfeud, läsa eller kolla tv en stund men kl 23 sover jag i nio fall av tio. Väckaren ringer kl 6.30 då jag jobbar och kl 7 nu då jag är sjukskriven, men då vaknar jag oftast bara till och lyssnar att maken väcker barnen och sen somnar jag om ett tag till så i nuläget sover jag ofta 9-10 timmar per natt, Men kanske behöver kroppen det just nu.

  Gilla

 4. Här nattsuddas det som aldrig förr! Jag som i vanliga brukar slockna senast 10, har hamnat i Nattsuddsträsket, Äta fel träsket och Soffpotatisträsket. Fattas bara att jag skulle börja röka oxå!

  Gilla

  • Ja, du skulle ha en morgonjogg att se fram emot, fasta fram till 12 varje dag, bra mat till lunch och middag, en långpromenad och två hela matfria dagar som tar död på allt sötbehov och ytterligare joggingpass!

   Gilla

Vad tycker du då?

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s